ACTIE: tot 15 juli één gratis valmat per aangekocht springkasteel

Starten met verhuur?

Hebt u plannen om te starten met verhuur van springkastelen?  Wij helpen u graag!
Dewit Events biedt starters een  GRATIS & STARTENSKLARE WEBSITE  aan bij aankoop van 3 springkastelen naar keuze.

Verder staan wij u graag bij met raad en daad. Hieronder hebben wij getracht een antwoord te formuleren op de meest voorkomende vragen bij starters. Mocht u nog met andere vragen zitten, mag u ons altijd vrijblijvend contacteren.

FAQ's

Bedrijfsvorm

U kan een ondernemingsnummer en BTW-nummer aanvragen op uw persoonlijke naam. Rekening houdend met uw andere activiteiten, kan dit in hoofd- of in bijberoep. In dit geval moet u zich aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen. Indien de jaarlijkse omzet niet meer bedraagt dan €25.000 kan u een BTW-vrijstelling aanvragen. U heeft dan een BTW-nummer maar er moet geen BTW aangerekend worden en anderzijds is de BTW dan ook niet aftrekbaar. De enige BTW-formaliteit ingeval van vrijstelling, is het jaarlijks indienen van een BTW-listing. Wendt u tot een ondernemersloket dewelke u kan bijstaan met uitleg en het vervullen van de formaliteiten. Hou er wel rekening mee dat het risico weegt op uw geheel privévermogen. Dit laatste is niet zo indien u een vennootschap (B.V.) opricht. Het oprichten van een vennootschap brengt natuurlijk wél extra kosten en verplichtingen mee. Het is dus raadzaam om u goed in te lichten en vervolgens af te wegen wat voor u het beste is.

Heb ik een bijkomende verzekering nodig?

Heel af en toe gebeuren er ongelukken met springkastelen. Meestal zonder al te grote gevolgen maar er zijn ook al ernstige ongevallen gebeurd. Wij raden dus zeker aan om een bijkomende verzekering af te sluiten. Daar waar uw familiale verzekering de privézaken dekt, kan u best ook een afzonderlijke verzekering afsluiten voor uw burgerlijke aansprakelijkheid in het kader van uw commerciële activiteiten. Deze dekt de schade die door u en/of uw personeel (indien van toepassing) wordt veroorzaakt bij de levering/plaatsing van het springkasteel alsook uw aansprakelijkheid mocht er zich een ongeval voordoen bij het gebruik van uw springkasteel.

Ter info: al de springkastelen van Dewit Events B.V. werden goedgekeurd door Vinçotte. Dit is voor u belangrijk omdat u bij een controle, of als er zich een ongeval voordoet, moet kunnen aantonen dat het door u ingezette springkasteel voldoet aan al de Europese veiligheidsnormen (EN14960).

Hoeveel en welke springkastelen moet ik kopen?

Uiteraard hangt de keuze van uw springkastelen af van het beschikbare budget. Toch zouden wij starters adviseren om voorzichtig te beginnen met bijvoorbeeld een maximum van vijf springkastelen. Op die manier kan u uitzoeken of verhuur wel iets voor u is, zonder meteen een smak geld uit te geven. Bijkopen kan altijd en op elk moment. Tevens zouden wij aanbevelen om te starten met de kleinere combo's en multiplay springkastelen omdat dit de springkastelen zijn die het vaakst verhuurd worden. Daarnaast is het misschien ook raadzaam om gender neutrale springkastelen aan te kopen, met andere woorden, geen springkastelen met een uitgesproken jongens/meisjes thema.

Tarieven

De prijs die u kan vragen hangt natuurlijk af van de grootte van het springkasteel. Wat we zeker zouden aanraden, is om eens te kijken welke tarieven uw nabijgelegen collega's hanteren. U kan uw prijzen hierop afstemmen. Maak van de gelegenheid gebruik om eens te kijken wat zij zoal aanbieden. U zou zo ook andere springkastelen kunnen aankopen dan diegene die zij in hun assortiment hebben.

Een verhuurreglement

Het verhuren van een springkasteel verloopt meestal zonder noemenswaardige problemen maar heel af en toe kan er tóch eens iets fout gaan. Daarom kunt u best een stok achter de deur hebben en zodoende een verhuurcontract laten ondertekenen waarin uw verhuurreglement is opgenomen. Bij de levering maakt u na het opstellen van het springkasteel samen met uw klant een rondje en stelt u samen vast dat het springkasteel in goede staat én proper is. Voor u vertrekt overloopt u samen nog even de belangrijkste (veiligheid)regels en u spreekt af wanneer u het springkasteel weer komt ophalen. Bij het terughalen van het springkasteel maakt u opnieuw samen een rondje en stelt u vast dat alles in orde is. Zo vermijdt u achteraf lastige discussies.

In uw verhuurreglement kunt u in principe zowat alle voorwaarden opnemen die u wil, inclusief boeteclausules. Een boeteclausule in het contract opnemen, betekent nog niet dat u ze ook MOET toepassen de dag dat er iets gebeurt. Persoonlijk vinden wij echter wel dat men steeds moet proberen klantvriendelijk te blijven. Download hier uw verhuurreglement (MS Word). Dit document stellen wij u graag ter beschikking en vormt alvast een goede basis. Vervang gerust onze gegevens door de uwe en pas het document aan naar wens.

Hoe moet ik mijn springkastelen correct verankeren?

Bij buiten gebruik moet een springkasteel altijd stevig verankerd worden. Dit, ongeacht de weersomstandigheden van het moment. Wettelijk (EN14960 norm) moet elk springkasteel over minimum 6 verankeringspunten beschikken en deze moeten ook gebruikt worden. De verankeringspinnen moeten schuin (van het springkasteel weg) in de grond worden ingebracht en mogen niet meer dan 2,5cm boven de grond uitsteken. Indien er ook hoger gelegen verankeringspunten aanwezig zijn op het springkasteel, moeten ook deze gebruikt worden. In elke handleiding, ook onze handleiding, staat dat je de verankeringspin door het oog van het verankeringspunt van het springkasteel moet slaan maar wij verkiezen om te werken met een touw dat in "W" vorm afwisselend door het oog van het verankeringspunt en langs de verankeringspin gaat. Zie afbeelding hieronder.

Verankering springkasteel

Bij gebruik op een harde ondergrond kan gewerkt worden met zandzakjes. Gek genoeg staat er niets in de wet over het gewicht waarmee het springkasteel verankerd moet worden. Voor een combo en een multiplay adviseren wij toch minimum 100kg.

Hoe moet ik mijn springkasteel onderhouden?

Als u een springkasteel huurt, verwacht u uiteraard dat het springkasteel proper toekomt. Een springkasteel kuisen kan makkelijk met een zachte, natte spons en twee druppeltjes afwasmiddel. Als een springkasteel echt heel erg vuil is, kunt u eventueel een hogedrukreiniger gebruiken. Let hierbij goed op dat u niet te veel druk gebruikt en het springkasteel niet beschadigd. Sporen van viltstiften/pennen kan je verwijderen met terpentine/tinner maar niet op de geprinte delen. Na de wasbeurt dient u het springkasteel goed te drogen alvorens het weer op te rollen. Vergeet niet dat het springkasteel ook aan de binnenkant goed droog moet zijn. Om ervoor te zorgen dat het ook aan de binnenkant droogt, laat u de ritsen van het springkasteel ongeveer 20cm open staan zodat de lucht kan circuleren. Laat de blower een paar uur draaien tot het springkasteel weer volledig droog is. Behoed u voor schimmelvorming! Als uw springkasteel nat is, kan er al na een paar dagen schimmelvorming optreden. Er verschijnen dan zwarte vlekjes en het springkasteel kan er grijs en grauw gaan uitzien. Cyclone Biotech is één van de weinige producten dat redding kan bieden. Let op, Cyclone Premium is een professioneel kuismiddel, informeer u afdoend vooraleer u het gebruikt.

PS: In Corona tijden zijn er verhuurders die het springkasteel na elk verhuur ontsmetten.

Hoe lang gaan springkastelen mee?

De levensduur van een springkasteel hangt natuurlijk af van de kwaliteit van het springkasteel (gebruikte materialen en opbouw) maar uiteraard ook van hoe intensief het werd gebruikt/verhuurd). Vergelijk het met autobanden, hoe meer kilometers u rijdt, hoe sneller ze versleten zijn. In de boekhouding worden springkastelen afgeschreven op 3 jaar. Al onze springkastelen zijn vervaardigd uit hoogwaardig versterkt polyester of nylon en PVC bekleed.
Bij de assemblage worden ze meervoudig gestikt en wordt er gebruik gemaakt van niet-rottend garen (type "lock-stitch") met een treksterkte van tenminste 88N. U kan en mag er dus op vertrouwen dat u met een springkasteel van Dewit Events gerust bent van een jarenlang zorgeloos gebruik. Uiteraard op voorwaarde dat er op een normale, respectvolle manier mee wordt omgegaan (zie verhuurreglement).

Voor tavernes, restaurants en feestzalen adviseren wij de Made in Belgium springkastelen dewelke u kan terugvinden in onze categorie extra duurzame springkastelen. Deze springkastelen zijn wat zwaarder, hebben minder toeters en bellen maar zijn oer stevig en mogen 200 dagen per jaar buitenliggen. Er zijn exemplaren dat zo al 18(!) jaar in omloop zijn.

Transport

Denk eraan dat u zich 4 keer zal moeten verplaatsen voor elke verhuring, tenzij u bepaalde ritten kunt combineren natuurlijk.
Inzake rentabiliteit (tijd & kosten) is het dus interessant om vooral rond de eigen kerktoren te werken.
Heel wat verhuurders leveren gratis aan huis binnen een bepaalde straal rond hun woonplaats en vragen een supplement per km wanneer ze zich verder moeten verplaatsen. Practisch gezien is het comfortabeler te werken met een lichte bestelwagen dan met een aanhangwagen. De meeste verhuurders hebben ook steeds een steekkar (duvel) mee. Hier is het altijd wat zoeken hoe u het liefste werkt, wat er u het beste ligt. Persoonlijk geven wij de voorkeur aan de Easy run transportroller dewelke speciaal werd ontwikkeld om het verplaatsen van springkastelen zo makkelijk mogelijk te maken. Voor het hele zware werk kan u ook kiezen voor de Jolly Dolly steekkar.

Het gebruik van valmatten en grondzeilen

Het gebruik van een valmat is wettelijk verplicht bij elke ondergrond, behalve gras. Een valmat moet geplaatst worden aan elke in- en uitgang van het springkasteel.

Het gebruik van een grondzeil wordt sterk aangeraden. Het beschermt het springkasteel (vooral bij harde ondergrond tegen steentjes en scherpe voorwerpen) én houdt het springkasteel ook proper. In principe is een grondzeil niet nodig bij gebruik op gras maar als verhuurder weet u nooit waar u terechtkomt en wat er in het gras kan liggen. Bovendien hebt u bij het opnieuw oprollen geen last van naaktslakken e.a. die aan de onderkant van het springkasteel plakken. Dewit Events biedt voor elk springkasteel een grondzeil op maat gestikt, vervaardigd uit dikke zwarte kunststof (350gr/m2). Bijzonder stevig, doch makkelijk oprolbaar én waterdoorlatend.

Het springkasteel oprollen & opruimen

Terwijl het springkasteel leegloopt, kunt u de blower wegzetten, kabels oprollen en de valmat(ten) opruimen. Laat het springkasteel een paar minuutjes leeglopen. Wanneer de meeste lucht weg is en het springkasteel plat op de grond ligt, vouwt u de muren naar binnen toe zodat alleen nog de basis in contact komt met de grond.

De meest efficiënte manier om het springkasteel in te pakken, is het dan dubbel te vouwen en er op te stappen, beginnend bij het deel rechtover de luchtslang.

Oprollen springkasteel stap 1

Oprollen springkasteel stap 2

Begin het springkasteel zo strak mogelijk op te rollen in de richting van de luchtslang. Dit gaat het vlotst als 1 persoon het springkasteel gaandeweg platdrukt. Mocht er tijdens het oprollen een stuk niet strak genoeg meer zitten, rol het springkasteel dan voor een stuk af, en begin opnieuw. Wanneer het springkasteel volledig is opgerold, maakt u het vast met de bijgeleverde spanriempjes.

Oprollen springkasteel stap 3

Oprollen springkasteel stap 4

Oprollen springkasteel stap 5

Oprollen springkasteel stap 6

Oprollen springkasteel stap 7

Oprollen springkasteel stap 8

Oprollen springkasteel stap 9

Oprollen springkasteel stap 10

Winterberging

Aan het einde van het seizoen wordt alles voor langere tijd opgeborgen. Zorg dat uw springkastelen proper en vooral goed droog zijn voor u ze oprolt, dit om schimmelvorming tegen te gaan. Stockeer ze op een droge, veilige plek, buiten bereik van knaagdieren. Deze kunnen gaten maken hetgeen uw springkasteel zwaar kan beschadigen.

 

Mocht u nog met andere vragen zitten, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen.